במחקר חתך, החוקרים בחנו את השפעת זיהום בהליקובקטר פילורי (Helicobacter Pylori) על הסיכון להפרעה במטבוליזם של שומנים ועל הסיכון למחלה קרדיווסקולרית באנשים עם סוכרת. זיהום בחיידק זה ידוע כגורם סיכון למחלות במערכת העיכול ונמצא קשור גם למצבים שונים שאינם קשורים למערכת העיכול.
עוד בעניין דומה
החוקרים איתרו 266 חולים עם סוכרת ממרכז לבדיקות רפואיות. נאספו נתונים משאלונים, בדיקות מעבדה, מבחן נשיפת אוריאה עם פחמן-13 (carbon-13 urea breath test) וחישוב ציון הסיכון של פרמינגהם (Framingham Risk Score). המשתתפים סווגו לשתי קבוצות – עם זיהום וללא זיהום – על פי תוצאות מבחן הנשיפה. רמות שומנים, ציון פרמינגהם והסיכון למחלה קרדיווסקולרית הושוו בין הקבוצות, ונותחו באמצעות מודל רגרסיה לוגיסטית.
מתוצאות המחקר עולה כי רמות הכולסטרול הכללי וכולסטרול LDL היו גבוהות יותר בקבוצה עם הזיהום לעומת ללא זיהום, בעוד שרמות כולסטרול HDL היו נמוכות יותר (P<0.05). לא נמצאה הבדל מובהק ברמות הטריגליצרידים בין הקבוצות. ניתוח רגרסיה הראה כי זיהום בהליקובקטר פילורי מהווה גורם סיכון עצמאי להפרעות במטבוליזם של שומנים בחולי סוכרת (P<0.05). ציון פרמינגהם והסיכון הקרדיווסקולרי לעשר שנים היו גבוהים יותר בקבוצה עם הזיהום (P<0.001).
החוקרים סיכמו כי זיהום בהליקובקטר פילורי קשור להפרעות בשומנים ותורם לעלייה בסיכון למחלה קרדיווסקולרית בקרב חולי סוכרת.
מקור: